Propunere Regulament de Ordine Interioara

Pentru a crea cadrul adecvat unei bune desfasurari a activitatii columbofile pe toata durata unui an competitional in cadrul Asociatiei s-a intocmit prezentul Regulament de Ordine Interioara

Capitolul 1

Plan de zbor(reglementari)

Art. 1.La intocmirea planului de zbor se va tine cont ca nici una din categoriile de distanta sa nu fie favorizata sau defavorizata din punct de vedere al numarului de etape alocate implicit al costurilor acestora.

Art.2. Planul de zbor la categoria 1 si 2 (viteza si demifond) se va mentine pe o perioada de minim 4(patru) ani.Acesta se va putea modifica numai in cazuri exceptionale.

Art.3. La categoria a 3- a(fond) si maraton planul de zbor va fi negociat cu judetele participante la inceputul fiecarui an pana la data de 1 martie.

Art.4. Durata si valabilitatea planului de zbor se va consemna in procesul verbal al Adunarii Generale.

Capitolul 2

Drepturi,obligatii si sanctiuni

Art.5. Plata cotizatieisi a inelelor matricole se va face la datele stabilite de comitetul director.

Art.6. Ridicarea inelelor se va face pe baza de legitimatie vizata de presedinte , numai de catre posesorul acesteia

Art.7. Persoanele care , prin orice mijloace si fapte de orice natura, defaimeaza imaginea  asociatiei,aduce prejudicii morale sau financiare este sanctionata cu avertisment,mustrare sau alte forme administrative.

Art.8. Daca prejudictiile sunt de natura financiara savarsite din culpa si afecteaza bugetul asociatiei, atunci la propunerea comitetului director si a comisiei de disciplina membru columbofil in cauza va fi suspendat pe o perioada cuprinsa intre 2 si 5 ani fara alte sanctiuni administrative.

Art.9. Toti membri columbofili au obligatia de a participa in mod activ la toate activitatile columbofile( imbarcarea porumbeilor, curatenie la locul de imbarcare),nerespectarea acestor obligatii de la sine sanctiuni disciplinare (mustrare, avertisment , suspendarea etapei ,etc)

Art.10. Presedintele,responsabilul tehnic sportiv va desemna comisiile pentru imbarcare-desigilare.Toate comisiile vor fi prezente la imbarcarea porumbeiilor cu cel putin o ora inainte fata de ora stabilita pentru imbarcare.

Art .11. Imbarcarea porumbeilor se va face pe baza de numar de ordine(primul sosit , primul servit). La fel se va proceda si la desigilarea ceasurilor constatatoare.

Art.12. La sfarsitul fiecarei imbarcari comisiile de imbarcare vor preda responsabilului tehnic sportiv , pe langa fisele de imbarcare , si numerele de ordine precum si un centrazilator cu numele crescatorilor si numarul de porumbei imbarcati. Astfel se va proceda si la imbarcare.

Art.13. Furtul de la sediul asociatiei sau de la locul de imbarcare de porumbei, sau oricaror alte obiecte care contribuie la desfasurarea activitatii columbofile atrage dupa sine suspendarea pentru o perioada de 5 ani .

Art.14. Este interzis tuturor membrilor columbofili sa defaimeze imaginea altor membri,sa instige la acte de indisciplina, dezordine, acte de violenta sau chiar la dezmembrarea Asociatiei se pedepsesc cu suspendarea pentru o perioada de 5 ani.

Art. 15.Este interzis fumatul si consumul de bauturi alcoolice in incinta sediului Asociatiei sau locului de imbarcare.Se interzice intrarea in sediul Asociatiei si a locului de imbarcare a membrilor columbofili in stare de ebrietate si a celor care datorita consumului de alcool sau a comportamentului lor tulbura desfasurarea activitatii.

Art.16. La acumularea a trei de sanctiuni disciplinare(mustrare,avertisment,suspendarea etapei,etc.) indiferent de natura lor membru columbofilva fi suspendat peo perioada de un an

Art.17. Cuplarea inelelor electronice la cesurile electronice se va face in timp util in mod organizat si la locul si ora stabilita de catre conducerea Asociatiei si a Comitetului Tehnic Sportiv.Cuplarea inelelor se face pe baza listelor de start semnate si stampilate de catre responsabilul tehnic sportiv.

Art.18. Sistemele de club (Bricon si Benzing) se vor pastra in permanenta la sediul Asociatiei sau la locul de imbarcare in dulap inchis impreuna cu celelalte accesorii necesare la imbarcare (chei,cartele,imprimate,cabluri,sigilii,cleste sigilat,sarme).Cheia dulapului va fi pastrata de responsabilul tehnic si (sau) de o alta persoana desemnata de conducerea Asociatiei.

Art. 19. Pregatirea ceasurilor (reglare,semnare,stampilare) pentru concursse va face la locul si ora stabilita de Comitetul tehnic sportivsi cu respectarea prevederilor din Regulamentul National Sportiv.

Art.20.Desigilarea ceasurilor dupa concurs se va face la locul si ora stabilita  de Comitetul tehnic sportiv si cu respectarea RNS-ului

Reclame
Categorii: Articole interesante | 9 comentarii

Navigare în articol

9 gânduri despre „Propunere Regulament de Ordine Interioara

 1. Costel Sorea

  incetul cu incetul o sa intram pe drumul cel bun,dar pt asta trebuie se fim mai uniti si sa lasam invidia si ura deoparte.
  Doar impreuna vom reusi sa facem ceva bun pt asociatia Vaslui, doar impreuna vom aduce destule puncte pt porumbeii nostri si vom putea iesi din anonimat.
  Desi anul asta s-au facut destul de multe norme la nivel de oras si de judet eu cred ca, cu putina atentie se puteau face si mai multe, asa ca hai sa incercam pt anul urmator sa avem si noi un cuvant de spus in clasamentele nationale si nu doar in cele de club.
  Asa ca hai sa ii sustinem pe cei ce ne conduc si sa ii ajutam sa ia decizii cat mai bune pt noi si fiecare sa isi spuna parerea indiferent daca e pro sau contra.
  BAFTA TUTUROR!

 2. Daca cineva dintre membri columbofili au o propunere sa o propuna si va fi dezbatuta .

 3. Parerea mea e ca membrii care sunt inscrisi la Vaslui si zboara cu alte asociatii ar trebui suspendati si reprimiti doar cu acordul adunarii generale. Daca tot prefera alte asociatii sa se inscrie la ei. Aceeasi problema si cu cei care se inscriu, iau inele si nu mai zboara porumbeii. Astfel am sti mult mai sigur cine e cu noi si cine nu. Nu sa avem 100 de membri cotizanti si 20 de zburatori.

  Numai bine!

  • asociatiavaslui

   pai cam ai dreptate Andrei sunt multi care isi iau inele si apoi ii mai vezi anul urmator…tot pentru inele si de zburat uita sa mai zboare porumbeii, cu puii numai spun ..inteleg cand au o problema sau chiar nu poate sa zboare un sezon dar pentru unii nu e asa unii uita de tot sa mai zboare o zi buna

   • Pai anul trecut au fost inscrisi aproximativ 110 membri (din ce am auzit eu) si numarul maxim de columbofili la o etapa a fost de 61 (Jaroslaw si Lublin). Restul, columbofili cu numele.
    Oricum si la adunarea generala cand s- ales noua conducere am vazut ca mai erau persoane deacord cu aceasta idee.

    O zi buna!

   • Da,Andrei. Si mai sunt unele persoane care n-au zburat nici maturii nici puii,si se cred asa de importanti… :)))

  • dominte octavian

   Sa nu uitam ca cei care platesc cotizatie, primesc inele si nu zboara trebuie sa plateasca si antrenamentele(100 ron) si nu zboara nici un porumbel, deci cei 61 de columbofili care zboara isi fac antrenamentele mai ieftin pe spinarea celorlati 50 de columbofili care platesc dar nu zboara nimic.
   Aspectul asta nu deranjeaza pe nimeni,nu?
   Deranjeaza doar faptul ca iau inele si nu zboara

   • intradevar e mai avantajos pentru ceilalti ca dau ei bani mai putini dar problema e ca la inceputul anului cand faci planul de zbor nu stii pe cine te bazezi. Una e sa ai 110 membri da sa nu stii cati o sa fie la imbarcari ca sa iti faci un calcul corect al costurilor pe persoana si alta e sa stii ca ai 60-70 membri seriosi care zboara si pe care te poti baza atunci cand faci niste calcule. Pt mine personal e stresant cand vad ca din cauza neseriozitatii unora nu se ajunge sa se mai faca planul de zbor complet sau trebuie sa se ceara bani in plus la fiecare etapa ca au mai plecat 2, 3, 5 , 10 si nu ne mai ajung banii. Eu personal as opta pt siguranta. Prefer sa dau la inceputul anului 150 lei in loc de 100 da sa stiu ca totul o sa fie asa cum s-a stabilit si nu tre sa ne adaptam tot timpul din mers. Ca acu te bucuri ca dai numai 100 lei dar pana la urma te costa mai mult si nici nu ai o siguranta si o continuitate in ceea ce faci.

 4. Nimeni nu ii opreste sa zboare porumbeii in banii astia ,de ce sa faca bisnita cu inele, sau se inscriu numai 1 an dupa care se retrag numai pentru inele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: