Despre achizitiile de porumbei

Sa cumparam porumbei din linii cu valoare ereditara mare

Sa cumparam porumbei din crescatorii in care reproductia se realizeaza la un nivel ridicat, unde urmasii manifesta valoarea ridicata a stramosilor si unde se nasc un numar mare de porumbei cu calitati sportive, crescatorii in care urmasii buni se nasc nu numai din anumite perechi reusite, ci din majoritatea cuplurilor – ceea ce dovedeste valoarea ereditara ridicata a crescatoriei.

Daca majoritatea porumbeilor buni provin dintr-o singura pereche, atunci trebuie sa incercam sa obtinem pui din aceasta. In asemenea situatii trebuie urmarit daca urmasii acestei perechi produc pui buni sau nu, modalitate prin care ne putem face o idee despre valoarea porumbelului cumparat.
Odata cu achizitionarea unui porumbel nu cumparam si stiinta crescatorului.

Achizitionarea unui porumbel nu este identica cu stiinta, rutina, adapostul crescatorului. Este si explicatia pentru care porumbeii achizitionati cu sume mari nu reusesc sa confirme asteptarile.
Sunt foarte importante conditiile de mediu. Daca adapostul de unde cumparam porumbei este sanatos, insorit, fara curent, lipsit de aglomeratie, iar al nostru nu, atunci nu avem garantia obtinerii unor rezultate asemanatoare cu cele din adapostul de origine. Curentii de aer, lipsa luminii solare, aglomeratia, sunt cauze ce impiedica intrarea in forma a porumbeilor. Avand in vedere ca forma sportiva este un factor important in obtinerea unor rezultate de varf, in lipsa ei porumbeii achizitionati nu vor da acelasi randament ca si in voliera de origine.
De multe ori suntem mai castigati cand cumparam porumbei crescuti in conditii mai simple, nu `intr-un palat`. Porumbeii deosebiti crescuti in conditii mai rustice, ajunsi intr-un adapost corespunzator ne ofera sanse ridicate in obtinerea unor urmasi cu rezultate mult mai bune decat in locul de origine. Tot in cadrul conditiilor de mediu intra si tehnologia folosita in concursuri. Intre 10% si 30% dintre calitatile unor porumbei super-ingrijiti nu sunt determinate de valoarea lor ereditara, ci de tehnica folosita.
Alfonz Anker

sursa http://www.rrp.ro

Reclame
Categorii: Articole interesante | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: