MODIFCARI ALE RNS.

MODIFCARI ALE RNS VOTATE IN SEDINTA CU TEHNICII DE JUDET SI VALIDATE IN SEDINTA COMITETULUI DIRECTOR AL FCPR

1. RNS-ul este votat pe o perioada de 4 ani iar planurile de zbor vor fi aprobate pentru perioada 2012 – 2015

2. La fiecare categorie de distanta se va mai face un clasament zonal prin diviziunea in 2 parti a distantei intre primul si ultimul concurrent. Asta in conditiile in care intr-o zona se intruneste numarul de membrii si porumbei necesari normei. Daca intr-o zona nu se intruneste numarul necesar de crescatori si porumbei aceasta nu va avea clasament de zona. Asadar fiecare clasament poate avea urmatoarele tipuri:

– General

– Zona 1 respectiv 2

– Centru

– Judet

-Face exceptia concursurl Berlin National unde clasamentele se fac pe zone din 100 in 100 km.

3. Categoria viteza – 5 etape din categoria viteza sau viteza – demifond – minim 1000 km. Viteza pui minim 750 km.

4. Categoria general – 6 etape la alegere, minim una si maxim trei din categoriile – viteza, demifond, peste 500 km insumand minim 1800 km

5. Fond 3 etape din categoria demifond – fond sau fond totalizand minim 1800 km. Organizarea concursurilor de fond se face de catre minim 3 asociatii judetene sau de mai putine doar in cazul totalizarii a minim 125 membrii per etapa de concurs. (face exceptie ultima etapa organizata care poate avea sub acest numar). Fond pui 1500 km, se poate organiza cu minim 2 asociatii judetene sau 125 membrii pe etapa.

6. Maraton – lansarile porumbeilor se vor face minim la ora 10.00 dimineata pentru toata tara cu exceptia etapelor Berlin National si Wurzburg, Praga, Donets, Gdansk care se lanseaza minim la orele 12.00

7. As Speed – 10 etape din categoriile viteza, demifond sau viteza-demifond.

8. As Fond – 5 etape peste 500 km

9. Se infiinteaza categoria marathon extrem porumbel – 2 etape peste 1000 km 10. Pentru categoriile viteza si demifond se or lua obligatoriu 2 punctaje ale normei din clasamentul general, zonal sau judetean.

11. Pentru categoria fond si marathon si as marathon se vor lua obligatoriu o etapa din glasamentul general sau zonal.

12. Prevederile sunt oligatorii si pentru campionatul columbofililor la categoriile viteza, demifond, fond si marathon

13. Palmaresul categoriilor pe doi ani si pe trei ani se face prin cumularea punctelor normei din fiecare an.

14. Toți participanții la un concurs isi vor lua etapa la normă, în funcție de tipul concursului, indiferent de distanță.

15. Acolo unde concurează minim două asociații, se va forma prin protocol o comisie de organizare care va cuprinde: – președinte – vicepreședinți (minim 2) – responsabil sportiv – responsabil financiar Această comisie este responsabilă cu organizarea concursurilor, iar lansarea se va face cu votul majorității acestora.

16. Fișele ajunse la omologator și introduse în clasament, dar care cuprind greșeli de natura anulării acestora, vor atrage după sine anularea etapei și pentru comisie și responsabilul de centru.

17. Introducerea orei eronate a lansării atrage dupa sine anularea etapei pentru tehnicul sportiv.

18. Participarea la Categoria Maraton la Olimpiada cu porumbei campioni la Maraton, conform normelor FCPR exact ca si in Olanda si Belgia, începand cu următoarea olimpiada.

19. La concursul Național Berlin se va folosi în campionatul național doar punctajul zonal sau pe centru, pentru o mai mare echitate.

20. Introducerea protocoalelor în programul de clasamente, într-un format standard, care sa cuprinda toate elementele organizatorice si financiare.

21. La categoria I si II se vor introduce in clasament doar crescatorii care fac dovada cronometrarii porumbeilor in ceasul constatator si prin prezenta ceasului la desigilare.

22. Fisele de cronometrare nu se vor mai trimite in teren pentru stampilare. Se va face la fiecare centru de imbarcare o process veral cu numele crescatorilor,marca ceasului si numarul de porumbei imbarcati. Acesta se va stampila de catre lansator si se va trimite de catre acesta in plicul pentru omologator in timp ce un exemplar va re-veni asociatiei care il va pune in dosarul de omologare.

23. Reclemarea la marathon se va face imediat dupa imbarcarea porumbeilor iar crescatorul poate opta pentru lipirea stikerului pe inelul de concurs a porumbeilor proprii, in timp ce un alt membru al comisiei tine porumbelul in mana si sub stricta supraveghere a celorlalti membri. Nu se mai accepta procese verbale pentru porumbeii sositi fara stiker. La lipirea acestuia trebuie tinut cont de faptul ca se dezlipeste si patratelul de hartie aflat pe capatul adeziv al stikerului, realizandu-se astfel o lipire complete si sigura. Crescatorii sa fie atenti ca inelele porumbeilor sa fie curate, pentru ca mizeria de pe inel duce la dezlipirea stikerelor, la caderea acestora si la pierderea concursului.

24. Listele cu stikerele lipite pe fisa de control, in dreptul porumbeilor, si care contin si numele crescatorilor se impachetaza intr-un plic, se trimit la omologator iar acesta la stampileaza pe fiecare. A intoarcere acestea ajung la tehnicul sportive care are obligatia sa verifice primii 20 de porumbei pe fiecare judet sau centru prin razuirea stikerelor si comparatia cu procesul verbal de anunturi telefonice.

25. Se accepta 2 planuri de zbor la categoria 1 si 2 doar la asociatiile cu peste 1000 de membri. Comitetul Director al FCPR a aprobat cererea Asociatiei Mehedinti, dublata de acordul d-lui Gatajecu Florin ca reprezentant al zonei VII si de acordul d-nilor Badea si Tunduc ca reprezentantii ai zonei I pentru trecerea As Mehedinti in zona 1. Cererea a fost motivate de faptul ca in sezonul 2010 Ac Mehedinti a zburat porumbeii in Vest pe ruta Ungaria – Cehia, iar pentru urmatorul plan de zbor pe 4 ani are un accord de principiu cu AS Caras-Severin pt organizarea concursurilor de fond in timp ce partenerii din 2011 in speta Olt, Dolj, Valcea, Arges si Gorj s-au re-orinetat cu concursurile spre Ucraina. Sa aprobat cererea dlui Cupa Mihail de acordare a titului de Maestru Emerit al Sportului Columbofil, dupa prezentarea documentelor necesare. Cupa si diploma ii vor fi inmanate la Expozitia Nationala Craiova 2011 Modificarile votate urmeaza sa fie introduse in RNS iar acesta adaptat din punct de vedere juridic, al exprimarii si al intelesurilor, urmand sa fie votat unitar de Comitetul Director al FCPR si validat la prima Conferinta Nationala.

Presedinte CNS al FCPR Marius Tunduc

 

preluare de pe : http://fcpr.ro/ro/sedinta-c-n-s-–-1-octombrie-2011/

Anunțuri
Categorii: Articole interesante | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: